Категории

Производители

Фън Шуй Картина Датанг - Нефритена Картина - Бамбук

Фън Шуй Картина Датанг - Нефритена Картина - Бамбук

Фън Шуй Картина Датанг - Нефритена Картина Бамбук

Повече детайли

Намалена цена!
69,99 лв

84,99 лв

Традиционните за Китай картини Датанг представляват ръчно изработени от естествен нефрит орнаменти, които са майсторски подредени за да формират изящни изображения. Всеки детайл е добит от цял блок нефрит, след което е обработен и полиран. Стилът в картините Датанг е традиционен за китайското изкуство - елегантен и грациозен, но в същото време семпъл и завършен. Картините Датанг са изискано произведение на изкуството, изработката на което е присъщо само на най-добрите китайски художници и скулптори.

Картините Датанг са древен символ на сила и власт, но в същото време представляват и мощен талисман за закрила на дома и стопаните му. Според Фън Шуй Датанг картината придава завършеност на помещението в което е поставена и внася хармония и спокойствие в дома.

Избирайте внимателно картината Датанг, според изображение и символиката която тя носи, за да подхожда най-много на вашата личност или на целите, които бихте искали да постигнете.

 

Китайците считат нефрита за прародител на всички камъни и го наричат “Камък на Боговете”. Ако търсите щастие, духовен мир и телесно здраве – това е вашият талисман!
Нефрита е Камъкът на Небето и Императорите, във Фън Шуй е символ на космическата енергия и съвършенството, на силата и властта. Нефрита е считан и за камък на верността, моралната чистота и вътрешната хармония.

Поставен на югоизток, Нефрита ще носи в дома Ви изобилие и охолство.

 

Фън Шуй Картина Датанг - Нефритена Картина - Бамбук . Според Фън Шуй бамбука  е  символ на защитни и предпазва дома, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете нефритената картина с бамбук в хола на вашето жилище или в офиса си и тя ще ви помогне да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

Древните китайски мъдреци определили бамбука за едно от четирите благородни растения наред с хризантемата, сливата и орхидеята. Борът, бамбукът и сливата били наречени „тримата приятели за зимата”, понеже само те най-добре устоявали на студените пориви на зимния вятър. Фън Шуй придава много качества на бамбука, като те най-често се свързват със здравето, дълголетието, издръжливостта, гъвкавостта, растежа напред, нагоре и стъпаловидно, простотата, честността и духовното възвисяване. Бамбукът присъства силно и в символиката на философските и религиозни течения – атрибут е на някои от даоистките безсмъртни, на будистката богиня на милосърдието Гуанин /Куан ин/ , символ на синовната обич в конфуцианската парадигма и пр. 

Според практиката и философията на фън-шуй, бамбукът се счита за изключително благоприятен за човешката енергетика. Поставен в източните и югоизточните части на дома, чрез бамбука привлича късмет, благоденствие, здраве и живителен приток на благотворната Ци Енергия към дома. Бамбукът носи здраве и дълголетие, осигурява приток на положителна енергия към дома. Според фън шуй бамбукът притежават също така силна защитна функция спрямо негативните влияния на околната среда и са способни да трансформират неблагоприятните влияния в благоприятни или поне да ни неутрализират.

Описание:

Ръчна изработка

Материал: Естествен Нефрит

Размери: 30см. х 50см.