Категории

Производители

Комплект чаша и чайник Целувката Lancaster

Комплект чаша и чайник Целувката Lancaster

Комплект чаша и чайник Целувката Lancaster

Повече детайли


59,90 лв

Комплект чаша и чайник Целувката Lancaster:

Подаръчен Комплект чаша и чайник Lancaster от серията „Целувката” на фирма Lancaster с мотиви от прочутата картина Густав Климт - Целувката. Комплектът съдръжа 1 брой Порцеланов Чайник , Чаша и Процеланова Чинийка , всичко елегантно подредено в изящна подаръчна кутия. Комплект за Чай Lancaster е изработен от висококачествен английски костен порцелан и украсен с невероятно нежни и изящни цветове. Внесете жезнерадостно настроение и топлина при всяко пиене на чай или кафе със семейството или приятели. Покажете на всички, че и малките детайли могат да донесат спокойствие и усещане за близост.  Този Подаръчен Комплект за Кафе Lancaster е предназначена не само да съхранява Вашите топли напитки, но и да Ви създаде весело настроение още в началото на деня или в следобедните чадове, ако спазвате английските маниери за пиене на чай. Изящен подарък за ценители.

 

Централна тема в картините на Климт е женската красота. Неприкритата еротика в картините му обаче е повод за скандали в неговото време, тъй като предизвиква възмущение.
Кулминацията на “златния период” е картината “Целувката”, където образите претърпяват метаморфоза. Тук мъжът властва над жената, която му се отдава покорно. Густав Климт е бил австрийски художник символист, основател на школата в изобразителното изкуство, известна като Виенски сецесион. Акцент в неговите картини е женската красота, но присъстват и стилизирани цветя, шапки, спирали. Художникът е използвал своя гений, за да внесе смут в своето общество, тъй като на повечето си картини той представя преклонението си пред женските прелести, еротиката и съвсем откритата сексуалност на жената, което за онова време е било повод за скандали и възмущение. Въпреки скандалите обаче, „Целувката” печели голяма популярност и е една от най-продаваните му картини.Тя е от неговия т.нар. „златен период”, когато картините на Климт са обагрени предимно в златни краски. Централна тема в картините на Климт е женската красота. Неприкритата еротика в картините му обаче е повод за скандали в неговото време, тъй като предизвиква възмущение.

Кулминацията на “златния период” е картината “Целувката”, където образите претърпяват метаморфоза. Тук мъжът властва над жената, която му се отдава покорно. Често повтарящите се елементи на златото имат различно значение в творбите на Климт. В началото то бива използвано за да подчертае сакралното магическо свойство на някои предмети, по-късно оцветява одеждите на своите фатални жени в злато - това засилва тяхното внушение. Но дори и по време на "златния си период" той оставя златото да доминира само там, където интерпретира съдбата на мъжа. Кулминация на този период е картината "Целувката" (1907-08 г.). В „Целувката” бива показано доминантното отношение на мъжа, който до този период е бил в покорна поза, напълно покорен на сексуалността на жената.


Серия: Целувката

Комплект: 1 Брой Порцеланов Чайник, 1 брой Порцеланова Чаша, 1 Брой Процеланова Чинийка , Подаръчна Кутия

Код на Продукта: 971705: Комплект от чаша и чайник

Материал: Английски Костен Порцелан

Производител: Lancaster (Великобритания)

 

Продуктите Lancaster са изработени от изящен английски костен порцелат, поставени в елегантна подаръчна опаковка. Те са отличен избор на и за жената, която държи кухнята, дневната или трапезарията да притежават собствена атмосфера, която да отразява личното виждане за стил на домакинята. С елегантния си дизайн приборите ще допринесат за изискания вид на масата по време на семейни или приятелски събирания и празници.
Те са подходящи за подарък на близки и приятели за всеки специален повод.

 

 

Трябва Ви стилен подарък, който е подходящ за всякакви събития – в интернет хипермаркет www.ЧРД.com сте на правилното място. Информирайте се за богатия ни асортимент от продукти в категорията Сервизи за Кафе и Чай и изберете Вашия на отлична цена само в www.ЧРД.com !

www.ЧРД.com Подаръци подходящи за: бизнес подаръци, подаръци за мъже, подаръци за жени, подаръци за рожден ден, подаръци за празник, подаръци за имен ден, уникални подаръци, подходящ подарък, луксозни сувенири, нестандартен подарък, Фън Шуй подарък, подходящ подарък, оригинални подаръци, ретро подаръци, забавни подаръци, подаръци за 14 февруари Свети Валентин, коледни подаръци, новогодишни подаръци, бутикови подаръци, подаръци за годишнина, романтични подаръци, подаръци за кръщане, луксозни подаръци, сватбени подаръци, офис подаръци.
Екипът на виртуален магазин www.ЧРД.com  Ви  пожелава  приятно  пазаруване !

Количка  

продукт (празна)