Категории

Производители

Нике - Богиня на Победата (Veronese)

Нике - Богиня на Победата (Veronese)

Нике - Богиня на Победата (Veronese)

Повече детайли


110,00 лв

Нике - Богиня на Победата (Veronese)

Нике или Ника (на гръцки: Νίκη, старогръцко произношение Нике, новогръцко - Ники, в превод победа) в древногръцката митология е богиня на победата. Дъщеря е на титана Палант и океанидата Стикс. Тя е сестра на Зел (Зелос, „завист“), Биа (Бия, „сила“, „насилие“, „принуда“) и Кратос („мощ“, „сила“, „насилие“), които помагат в победите. Нике участва в борбата за власт между Зевс и Кронос, заставайки на страната на Зевс. След победата, тя става неразделна негова спътница. Нике, освен богиня на победата в сраженията, е и символ на победата в спортни и артистични изяви. Крилатата богиня е неизменен атрибут на Зевс и Атина, които са изобразявани с фигурка на Нике в ръка. Зевс Олимпийски, изработен от Фидий, държи в дясната си ръка Нике от злато и слонова кост. Всяко крайче от трона му било във формата на танцуващи фигурки на Нике. Нейна статуйка често е принасяна в дар на богинята Атина. Изобразявана е с крила, лавров венец на главата и палмово клонче в ръка, често на колесница.В древноримската митология ѝ съответства богинята Виктория.

 

Описание:

Размери: 33,0 см.

Код на продукта: WU75: Виктори

Производител: Veronese (Italy)

Veronese (Italy) - Продуктите на Италианската фирма Veronese се разпространяват в повече от 30 държави и са известни с влаганите висококачествени материали при изработката на детайлни статуетки. Продуктите на Veronese са символ на луксозни и оригинални и стойностни подаръци, които придават стилна декорацията и изисканост в интериора на дома или офиса.

Трябва Ви стилен подарък, който е подходящ за всякакви събития – в интернет хипермаркет www.ЧРД.com сте на правилното място. Информирайте се за богатия ни асортимент от продукти в категорията Златни Банкноти и Картини и изберете Вашия на отлична цена само в www.ЧРД.com !

www.ЧРД.com Подаръци подходящи за: бизнес подаръци, подаръци за мъже, подаръци за жени, подаръци за рожден ден, подаръци за празник, подаръци за имен ден, уникални подаръци, подходящ подарък, луксозни сувенири, нестандартен подарък, Фън Шуй подарък, подходящ подарък, оригинални подаръци, ретро подаръци, забавни подаръци, подаръци за 14 февруари Свети Валентин, коледни подаръци, новогодишни подаръци, бутикови подаръци, подаръци за годишнина, романтични подаръци, подаръци за кръщане, луксозни подаръци, сватбени подаръци, офис подаръци.


Екипът на виртуален магазин www.ЧРД.com  Ви  пожелава  приятно  пазаруване !

Количка  

продукт (празна)