Категории

Производители

Венецианска Маска (за стена) Veronese - WU133

Венецианска Маска (за стена) Veronese - WU133

Венецианска Маска (за стена) Veronese

Повече детайли


69,00 лв

Венецианска Маска (за стена) Veronese 
Те са красиви, необикновени, тайнствени, изискани, разкошни. Венецианските маски са едно от най-ярките явления на италианската действителност. Те са главните действащи лица на такава феерия като Венецианския карнавал.  Карнавалът нахлува в сивата и мъглива венецианска зима като ярък слънчев лъч. И в един миг тя разцъфтява със златото по костюмите, среброто на дантелите, ярките петна на маските.   

Тази Венецианска Маска за стена от колекцията на италианската фирма Veronese e уникална творба, която ще внесе стил и елегантност във Вашия дом. Тя е едно прекрасно допълнение към декорацията в дома и е чудесна пластика, която ще пресъздаде неповторимата атмосфера на прочутия Венецианския карнавал, както и ще придаде артистичност на дома Ви. Маската е изработена от порцелан, и е украсена в ярки, бляскави цветове и изобразява красиво женско лице с руса коса, украсено с цветя и пеперуди. Красивият дизайн на тази статуетка я превръща в едно истинко произведение на изкуството.Добавете тази Венецианска Маска за стена към интериора в стаята и внесете елегантност, екзотика и стил в помещението.Изискан подарък за специални хора и подходящ подарък за тези, които обичат естетиката.

Размери: 35*15*5 см.

Код на продукта: WU133: Маска за стена

Производител: Veronese (Italy)


Те са красиви, необикновени, тайнствени, изискани, разкошни. Венецианските маски са едно от най-ярките явления на италианската действителност. Те са главните действащи лица на такава феерия като Венецианския карнавал.  Карнавалът нахлува в сивата и мъглива венецианска зима като ярък слънчев лъч. И в един миг тя разцъфтява със златото по костюмите, среброто на дантелите, ярките петна на маските. 
Корените на карнавала лежат в древните римски Сатурналии — ежегодните празници в чест на божеството на реколтата и земеделието Сатурн, които били отбелязвани през втората половина на декември (17-21.12). Оттук произхождат и карнавалните маски: по време на Сатурналиите на робите се позволявало да седнат на масата заедно с господарите,  и, за да не бъде веселбата помрачена от съсловни предразсъдъци, всички криели лицата си под маски.
Стремейки се да приспособи дохристианските традиции към новата вяра, католическата църква използвала древния празник за подготовка на християните за най-дългите пости в годината — Великите пости преди Великден. Първото документално сведение за карнавала във Венеция се отнася към 1094 година.  А през 1296 година Сенатът на Венецианската република официално провъзгласила последния ден преди  Великите пости за празничен ден.              
В сравнение с повечето европейски градове, във Венеция жизненото равнище е било винаги по-високо.  Някога Венеция трупала печалби от своето изгодно географско положение много преди тогавашните им съвременници да осъзнаят важността на пазарната икономика. Благодарение на високия жизнен стандарт, жителите на Венеция създали уникална култура, в която скриването на личността станало нещо от първостепенна важност във всекидневния живот.   Маскировката носела прагматичен характер.   Освен това, маските изпълнявали много важна социална роля — те изравнявали всички, които ги носели. Слугата с маска можели да го приемат за благороден дож и обратно. Нравственността се крепяла на  носенето на маски — те нямали лица, но имали гласове.
Преимуществото на прикриването на личността, което носенето на маските им давало, направило хората доста освободени, в резултат на което обществото окончателно затънало в поквара. Това е времето, в което градът се обърнал към философията на удоволствието. 
С времето носенето на маските в ежедневието било забранено и било позволено само в определени месеци в годината.  Църквата намалила ограниченията и разрешила носенето на венециански маски в периода между Рождество и Вторника на първата седмица от Великите пости.    Картините на художника Франческо Гуарди и дневниците на венецианеца прелъстител Джакомо Казанова се превръщат в символ на епохата.    Карнавалът продължава да пази духа на онези времена до 1930 година, когато Мусолини забранява провеждането му. 
През 1979 венецианците правят всичко възможно, за да подновят ежегодното провеждане на карнавала. 30 години по-късно, той се нарежда сред най-големите събития на Европа.     През 1996 година Венецианският карнавал се сдоби със свой химн, написан от известния дизайнер на висша мода Пиер Карден. 
Венецианските маски се правят от кожа или папие маше. Първоначално маските били с доста прост дизайн,  имали както символично, така и практическо значение. Съвременните маски се украсяват ръчно, с използване на позлата, птичи пера, скъпоценни камъни. 
«VOLTO» (ВОЛТА)Представлява проста бяла маска, която придава загадъчен и малко призрачен вид. Тя е овална по форма и покрива цялото лице с отвори за очите, но не и за устата. Тази маска често е носена от обикновени граждани в миналото и поради това се нарича още “градска”.  Волта копирала класическата форма на човешкото лице. Рядко била украсявана и оцветявана. Закрепвала се на главата с ленти.   «DAMA DI VENEZIА» -Венецианска дама- най-красивата, елегантна и изискана маска, олицетворяваща венецианската красавица от висшето общество от епохата на Тициан.  Със сложна прическа на огнено рижавите коси, или ярки пера, богато украсена, тя и досега е любима маска на изсканите дами и младите красавици. Закрепва се с ленти.


Veronese (Italy) - Продуктите на Италианската фирма Veronese се разпространяват в повече от 30 държави и са известни с влаганите висококачествени материали при изработката на детайлни статуетки. Продуктите на Veronese са символ на луксозни и оригинални и стойностни подаръци, които придават стилна декорацията и изисканост в интериора на дома или офиса.

 

Трябва Ви стилен подарък, който е подходящ за всякакви събития – в интернет хипермаркет www.ЧРД.com сте на правилното място. Информирайте се за богатия ни асортимент от продукти в категорията Златни Банкноти и Картини и изберете Вашия на отлична цена само в www.ЧРД.com !

www.ЧРД.com Подаръци подходящи за: бизнес подаръци, подаръци за мъже, подаръци за жени, подаръци за рожден ден, подаръци за празник, подаръци за имен ден, уникални подаръци, подходящ подарък, луксозни сувенири, нестандартен подарък, Фън Шуй подарък, подходящ подарък, оригинални подаръци, ретро подаръци, забавни подаръци, подаръци за 14 февруари Свети Валентин, коледни подаръци, новогодишни подаръци, бутикови подаръци, подаръци за годишнина, романтични подаръци, подаръци за кръщане, луксозни подаръци, сватбени подаръци, офис подаръци.


Екипът на виртуален магазин www.ЧРД.com  Ви  пожелава  приятно  пазаруване !

Количка  

продукт (празна)